SAM (Software asset management)

Software Asset Management (SAM) este o practică comercială care implică gestionarea și optimizarea achiziției, implementării, întreținerii, utilizării și eliminării aplicațiilor software din cadrul unei organizații.”

Conform Information Technology Infrastructure Library (ITIL), SAM este definit ca „toate infrastructurile și procesele necesare pentru gestionarea, controlul și protecția eficientă a activelor software pe parcursul tuturor etapelor ciclului lor de viață. „Destinate în mod fundamental să facă parte din strategia de afaceri a unei organizații în domeniul tehnologiei informației, obiectivele SAM sunt de a reduce costurile tehnologiei si informației (IT) și de a limita riscurile juridice legate de proprietatea și utilizarea software-ului, maximizând în același timp capacitatea de reacție IT și productivitatea utilizatorilor finali. SAM este deosebit de important pentru marile corporații în ceea ce privește redistribuirea licențelor și gestionarea riscurilor juridice asociate proprietății și expirării software-ului. SAM Technologies urmărește expirarea licenței, permițând astfel companiei să funcționeze etic și în acord cu reglementările de conformitate software. Acest lucru poate fi important atât pentru eliminarea costurilor legale asociate cu încălcarea acordurilor de licență, cât și ca parte a strategiei de management al reputației unei companii. Ambele sunt forme importante de gestionare a riscurilor și sunt esențiale pentru strategiile de afaceri pe termen lung ale marilor
corporații. SAM este un aspect al unei discipline mai largi de afaceri cunoscut sub numele de management al activelor IT, care include atat supravegherea software-ului cat si a hardware-ului unei organizații.

U

CATE LICENTE AVEM ?

CATE LICENTE FOLOSIM ?

– cand am avut ultimul control true-up ?
– compania nostra este in acord cu cerintele legale de conformitate?

Z

CUNOASTEM CERINTELE DE CONFORMITATE ALE COMPANIEI NOASTRE ?

AVEM NEVOIE DE CONSULTANTA SAU INDRUMARE ?
– avem versiunea necesara si cantitatea de licente corespunzatoare ?
– este intreaga configuratie hardware compatibila cu softul folosit ?
– riscam sa fim amendati ?

AVETI RASPUNS LA INTREBARILE DE MAI SUS ?

Daca raspusul este DA atunci sunteti in regula dar ne puteti contacta pentru o a doua opinie. Daca raspunsul este NU, sfatul nostru este sa cautati consiliere cat mai curand posibil. Ne puteti contacta completand formularul de contact sau accesand link-ul de mai jos

Cum va putem ajuta?

LicensePro este furnizor european de solutii Microsoft si partener Microsoft. Va asiguram cea mai buna solutie pentru cerintele companiei dvs si in cadrul bugetului stabilit.

 

Nu ezitati sa ne contactati

 

Catalin Stefanescu
Country Manager Romania

Catalin Stefanescu LicensePro Country Manager Romania